Clasa Pregătitoare

gânduri despre ”Doamna” (1)Doamna Mathias Mihaela

profesor pentru învățământul primar – Grad I

Mesaj  pentru  viitorii  bobocei

Cine sunt eu? Sunt „Doamna” a cărei inimă bate odată cu inima celor mici.

De-a lungul celor 26 de ani de experiență la catedra claselor primare am avut șansa să urmăresc mai multe generații de copii transformându-se în adulți fericiți și realizați. Fiecare dintre aceștia reprezintă pentru mine confirmarea că mi-am ales corect drumul în viață și că sunt norocoasă să-mi fi fost sortită o meserie atât de frumoasă.

Cu multă emoție afirm că am cea mai frumoasă profesie: sunt învățătoare, mai nou, profesor pentru învățământul primar. Cu mai multă emoție spun că din toamnă voi fi profesor la clasa pregătitoare.

Aș putea spune că o altă meserie nu mi-ar aduce atâtea bucurii! In fiecare clasă de elevi pe care am avut-o mi-am lăsat o părticică din sufletul meu, am încercat să formez caractere și să aduc zâmbete pe fețele lor inocente. O fac cu dragoste și sinceritate.

Tinerețea lor îmi dă energie, mă face să mă bucur de fiecare clipă petrecută împreună și simt că, rămânând alături de ei, păstrez ceva din inocența vârstei.

Poate mulți se întreabă de ce am ales această meserie. Am visat din copilărie că voi fi învățătoare.

Consider că rostul unui dascăl este să îi ajute pe cei mici să-și descopere talentul și drumul în viață, să șlefuiască alături de părinți abilitățile native, să guste câte puțin din toate și să se decidă ce i se potrivește.

Au trecut prin clasa mea, de-a lungul timpului, mici scriitori, mici matematicieni și câțiva filosofi care s-au afirmat mai târziu chiar în domeniile care le stârniseră curiozitatea de pe vremea când ghiozdanul era mai mare decât ei. Am, așadar, credința că meseria mea este aceea de a le prezenta celor mici opțiuni, de a le deschide apetitul pentru cunoaștere și pentru frumos iar mai apoi de a-i însoți în primii ani pe drumul pentru care s-au născut.

Vă aștept în septembrie să pășim împreună cu emoție în clasă pregătitoare!

In continuare vă las in compania câtorva imagini din activitatea școlară, dar și extrașcolară desfășurată în ultimii 4 ani :